Hvad koster en god hovedpude? Få svaret her

En god hovedpude er en vigtig del af din søvnkvalitet. Den skal støtte din nakke og hoved, så du undgår spændinger og smerter. Men hvad koster en god hovedpude egentlig? Og hvad får du for pengene?

I denne blogpost vil vi give dig et overblik over de forskellige typer af hovedpuder, der findes på markedet, og hvad de koster. Vi vil også give dig nogle tips til, hvordan du vælger den rigtige hovedpude til dit behov og budget.

Hovedpudens pris afhænger af fyld, betræk, konstruktion og højde

Prisen på en hovedpude afhænger især af fire ting:

 • Hovedpudens fyld
 • Hovedpudens betræk
 • Hovedpudens konstruktion
 • Hovedpudens højde

Fyldet er det, der bestemmer, hvor blød eller fast hovedpuden er, og hvor meget støtte den giver. Betrækket er det stof, der omslutter fyldet, og som har betydning for komforten og hygiejnen. Konstruktionen er den måde, hovedpuden er syet eller formet på, og som påvirker dens holdbarhed og formbarhed. Højden er det mål, der angiver, hvor tyk hovedpuden er, og som har indflydelse på din soveposition og ergonomi.

Specialpuder koster generelt mere end andre typer hovedpuder, mens fiberpuder generelt er de mest prisvenlige hovedpuder på markedet.

De tre typer af hovedpuder: fiberpuder, naturpuder og specialpuder

Overordnet kan udvalget af hovedpuder inddeles i tre forskellige typer:

 • Fiberpuder: En fiberpude er i udgangspunktet den mest budgetvenlige hovedpude på markedet. Den indeholder syntetisk fyld, som oftest er fiberdun lavet af polyester.
 • Naturpuder: En naturpude koster mere end fiberpuder, men som regel en anelse mindre end specialpuder. Den indeholder oftest dun og fjer, men kan også være fyldt med uld, silke, hør eller kapok.
 • Specialpuder: En specialpude er i udgangspunktet den hovedpude, som koster mest. Den er fyldt med memory-skum eller latex.

I det følgende afsnit kan du læse om de tre forskellige typer hovedpuder, og hvad deres særlige kvaliteter er. Du kan også blive klogere på forskellene mellem de tre hovedpuder i forhold til støtte og komfort.

Fiberpuder (det laveste prisniveau)

En fiberpude er kendetegnet ved at være blød og relativt let. Der er til gengæld ikke lige så meget støtte i en fiberpude, som du får med andre hovedpuder. Du kan nemt ryste fyldet i en fiberpude på plads igen efter en god nats søvn.

En fiberpude er nem at vaske og tørre, hvilket er en fordel, hvis du eksempelvis sveder meget om natten.

Naturpuder (det mellemste prisniveau)

En naturpude er blød og nem at flytte rundt på, hvilket er en fordel, hvis du skifter mellem at sove på siden og på ryggen i løbet af natten. Du kan nemt forme en naturpude efter dit behov.

En naturpude er bedre til at tilpasse sig din soveposition og give dig støtte i din soveposition, end en fiberpude er. Dun er i øvrigt et fremragende materiale til at regulere varme og fugt, hvorfor naturpuder kan være en fordel, hvis du sveder om natten eller har tendens til at få det for varmt i din seng.

Specialpuder (det højeste prisniveau)

En specialpude er særligt kendetegnet ved et særligt højt niveau af støtte. Fyldet i en specialpude er lavet af mere kompakte materialer, end naturpuder og især fiberpuder er, hvilket giver bedre støtte. Materialet i en specialpude tilpasser sig din krop og sovestilling og giver den ideelle støtte fra skulder til nakke.

En specialpude kan være et godt valg, hvis du har problemer med nakken eller ryggen, eller hvis du bare ønsker en fast og formstabil hovedpude.

Hvordan vælger du den rigtige hovedpude?

Når du skal vælge en hovedpude, skal du ikke kun tænke på prisen, men også på dine personlige præferencer og behov. Det handler i al enkelhed om at finde ud af, hvilken type hovedpude du sover bedst med, og hvilken støtte du skal bruge for at ligge ergonomisk korrekt.

Her er nogle spørgsmål, du kan stille dig selv, når du skal vælge en hovedpude:

 • Hvilken soveposition foretrækker du? Hvis du sover på siden, har du brug for en højere hovedpude end hvis du sover på ryggen eller maven.
 • Hvor bred er din skulder? Hvis du har en bred skulder, har du brug for en tykkere hovedpude end hvis du har en smal skulder.
 • Hvor fast er din madras? Hvis du har en blød madras, synker din krop mere ned i den, og derfor har du brug for en lavere hovedpude end hvis du har en fast madras.
 • Hvor varm eller kold har du det om natten? Hvis du har det varmt om natten, kan det være en fordel at vælge en naturpude eller en fiberpude med kølende effekt. Hvis du har det koldt om natten, kan det være en fordel at vælge en uldpude eller en fiberpude med varmende effekt.
 • Hvor allergivenlig skal din hovedpude være? Hvis du lider af allergi over for husstøvmider eller dun og fjer, kan det være en fordel at vælge en fiberpude eller en specialpude med et allergivenligt betræk.

Du kan også prøve at ligge med forskellige hovedpuder i butikken eller hjemme hos dig selv. Det kan give dig et bedre indtryk af, hvordan de forskellige hovedpuder føles, og hvad der passer bedst til dig.

Find din nye hovedpude hos JYSK

Hos JYSK har vi et stort udvalg af hovedpuder i forskellige prisklasser og kvaliteter. Uanset om du leder efter en billig fiberpude, en luksuriøs naturpude eller en ergonomisk specialpude, kan du finde den hos os.

Vi anbefaler dig at se nærmere på vores hovedpudefinder, som kan hjælpe dig med at finde den perfekte hovedpude til dit behov. Du kan også besøge vores butikker og få rådgivning af vores dygtige medarbejdere.

Gå ikke glip af vores gode tilbud på hovedpuder – se dem her:

<a href=”https://jysk.dk/sovevaerelse/hovedpudefinder

You May Also Like

More From Author